- 750 gr. yağsız kuşbaşı koyun eti
- 4 adet domates
- 8 adet sivri biber
- 6–7 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yeterince karabiber, kırmızıbiber, tuz
- 2 tabaka yağlı kâğıt
- 5 adet patates
- 1 fincan zeytinyağı
- ½ limon suyu
- 1 tutam muskat
- 1 çay bardağı susam
Garnitürün Yapılışı:
Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun. Rendeleyin. Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun. İri iri yuvarlayın. Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın.
Garnitür için patatesleri haşlayıp soyun. Rendeleyin. Limon suyu, tuz, zeytinyağı katıp iyice yoğurun. İri iri yuvarlayın. Kavrulmuş susama bulayıp etin yağıyla servis yapın.
Hazırlanışı:
Yeşil soğanları yarım el kalınlığında doğrayın. Biberleri ve maydanozu ince kıyın. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Hepsini etlere ilave edin. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekiği katıp hepsini harmanlayın. Yağlı kâğıtları 4 parçaya bölün. Her parçaya eşit miktarda harcı bölüştürün. Bohça gibi katlayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200°C fırında, kâğıtların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkarıp kâğıtla birlikte, garnitürle servis yapın.