MALZEMELER:
( 4-5 kişilik)
* 30 Gr Tereyağı
* 30 Gr Sızma Yağ
* 100 Gr Kuru Soğan
* 6300 Gr Pirinç
* 1 Gr Safran
* 1 Gr Köri
* 6 Adet Karides İri Boy
* Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Miktarda
* 1/5 Maydanoz
* 30 Gr Çiğ Krema
HAZIRLANIŞI:
Pirinci ılık suda ıslayıp kırmadan bol soğuk suda yıkayıp süzgeçte bekletin. Dibi düz tencerede tereyağı ve sızma yağı eritip ince kıyılmış soğanları pembe olana kadar çevirin.
Pirinci ilave edip birkaç defa daha çevirdikten sonra kaynatılmış balık bulyonlu suyu ilave edip tatlandırıcıları ve jumbo karidesleri de ilave ederek tabağı süsleyip sıcak servise gönderin.