Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

JUMBO KARİDESLİ RİZOTTO


MALZEMELER:
( 4-5 kişilik)
 * 30 Gr Tereyağı
 * 30 Gr Sızma Yağ
 * 100 Gr Kuru Soğan
 * 6300 Gr Pirinç
 * 1 Gr Safran
 * 1 Gr Köri
 * 6 Adet Karides İri Boy
 * Tuz Ve Tatlandırıcılar Yeteri Miktarda
 * 1/5 Maydanoz
  * 30 Gr Çiğ Krema 



HAZIRLANIŞI:
Pirinci ılık suda ıslayıp kırmadan bol soğuk suda yıkayıp süzgeçte bekletin. Dibi düz tencerede tereyağı ve sızma yağı eritip ince kıyılmış soğanları pembe olana kadar çevirin.
Pirinci ilave edip birkaç defa daha çevirdikten sonra kaynatılmış balık bulyonlu suyu ilave edip tatlandırıcıları ve jumbo karidesleri de ilave ederek tabağı süsleyip sıcak servise gönderin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.