Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

MENGEN USULÜ KEŞKEK


MALZEMELER:
*1000 gr Buğday
* 500 gr Tavukgöğsü
* 100 gr Tereyağı
* 1 çay kaşığı Kırmızıbiber
* Tuz karabiber yeteri miktarda



HAZIRLANIŞI:
Buğdayı akşamdan ıslatıp suyunu süzdürerek haşlayalım.  ayrı bir tencerede tavuk etini haşlayıp ince lif lif ayıralım. Tavuk suyu ile beraber haşlanan buğdayın içine döküp baharatları ilave ederek kaynatalım. Ayrı bir tava içerisine tereyağı kızdırılıp kırmızıbiberi içerisine döküp pişirilen keşkek’in içerisine döküp sıcak servis yapalım.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.