- 2 adet levrek
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 10 adet taze soğan
- Tuz-karabiber
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı balık suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı Sana
- 5 adet domates
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 2 yemek kaşığı sirke
Hazırlanışı:
Balığı fileto çıkartıp, iyice yıkayın, kâğıt havlu ile kurulayınız. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız. Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz. Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız. Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Domatesler yumuşayınca ateşten alınız. Balıkları fırın kabına koyup, sosu üzerine dökünüz. En son üzerine balık suyunu gezdiriniz. *Önceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz
Balığı fileto çıkartıp, iyice yıkayın, kâğıt havlu ile kurulayınız. Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayınız. Sarımsak ve taze soğanları ayıklayıp, kıyınız. Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, taze soğanları ve sarımsağı sote ediniz. Şeker ve sirkeyi ilave edip, 5 dakika kaynatınız. Kekik, biberiye ve doğranmış domatesi ilave edip, tuz ve karabiber ile tatlandırınız. Domatesler yumuşayınca ateşten alınız. Balıkları fırın kabına koyup, sosu üzerine dökünüz. En son üzerine balık suyunu gezdiriniz. *Önceden 195 ºC ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz