Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

Piyaz


Malzemeler:
  • 2 su bardağı dermason fasulye
  • 1 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 2 fincan zeytinyağı
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yeteri kadar tuz pul biber
  • 6 çorba kaşığı sirke
  • Yeteri kadar su
  • Üzeri için;
  • 4 adet haşlanmış yumurta

Hazırlanışı:
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi tencereye koyun. Ortasına, soğan ve domatesleri yerleştirin. Suyunu ilave edip, fasulyeleri haşlayın. Soğan ve domatesleri içinden çıkarıp suyunu süzün. Servis tabağına alın, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve sirkeyi ilave edin. Soğuyunca ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı pul biberi koyup bütün malzemeyi karıştırın. Haşlanmış domatesi ezip, piyazın üzerinde gezdirin. Haşlanmış yumurta ile süsleyin. İyice soğuyunca Tekirdağ köftesi ile servis edin.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.