MALZEMELER:
( 6-7 kişilik )
* 1000 Gr Kuzu Eti (İncik)
* 300 Gr Şehriye
* 200 Gr Domates
* 100 Gr Biber
* 50 Gr Domates Salçası
* 50 Gr Soğan
* Tatlandırıcılar Yeteri Kadar
HAZIRLANIŞI:
Kuzu inciklerini sıcak suya batırıp çıkartın ‘fazla sıcak suda bekletilirse etin lezzeti kalmaya bilir, et kendi suyunu pişirilen tencereye bırakırsa daha lezzetli olur.’ Dibi düz bir tencere içerisinde margarini eritin ve incikleri katarak karıştırın. Soğanları ilave ederek birkaç karışımdan sonra salça ve sıcak suyu ilave edin. Etler pişince suyundan çıkartıp süzdürün. Ayrı bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi katıp renk almaya başlayınca süzdürülen suyu ilave ederek pilav gibi pişirin. Servis tabağına kuzu inciği serip üzerini domates ve biberle süsleyerek kalan sosu üzerinde gezdirip sıcak servis edin.