- 150gr ıspanak
- 30 gr kızartmak için katı yağ
- 2 adet kesme şeker
- Yeteri miktarda tuz
- 1 adet domates
- 100 gr mozzarella
- 2 tane biftek
- ½ çay kaşığı Karabiber
- 1 çay kaşığı Kekik
Malzemeler:
Ispanak temizlenir yıkanır, tuz ve seker yardımıyla biraz pişirilir. Sonra soğuk suyla korkutulur ki yeşil rengini kaybetmesin. Domatesi de kaynamış suyla haslayip kabukları sokulacak hala getiriyoruz. Çekirdeklerini çıkarıp dilimliyoruz. Mozzarella yı da iki dilime ayırıyoruz. Etlerimizin tek taraflarını kızartıp dışarı alıyoruz yarısına ıspanağı, peyniri karabiber, tuz ve kekiği istediğimiz oranda atıp diğer yarisini üzerine kapatıyoruz bu şekilde tekrar tavamıza koyup kızartıyoruz peynir ağzımıza layık bir şekilde eriyinceye kadar.