Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

ELMALI PAY


Malzemeler:

  • 200 gr. Un
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 230 gr. Tereyağı 
  • 110 gr. Toz şeker
  • 1 kg. Elma 
  • 3 gr. Tarçın
  • 20 gr. Sıvı yağ 
  • 1 su bardağı su
  • 100 gr. Bayat ekmek kabuğu kurusu
  • yarım çay kaşığı vanilya
  • 60 gr. Kuru üzüm     
  • 30 gr. Limon kabuğu rendesi

Hamurun hazırlanması: 
Blenderde hamurun içine giren 200 gr. un, 20 gr. Sıvı yağ, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı su karıştırılıp çıkartılır. Elle iyice yoğurulur. Top haline getirilip yağlanmış bir tepsiye koyulur. Üzerine bir fırça ile yağ sürülür. Yarım saat bekletilir. Sonra hamur topağı un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açılır. Arada fırça ile yağ sürülerek açmaya devam edilir. İki elle dış kısmı ile daha da inceltilerek şeffaf hale gelinceye Kadar açmaya devam edilir. Hamur 70x70 cm kare olunca durulur.

Galeta ununun hazırlanması:
80 gr. tereyağı eritilir ve ekmek kabuğu, 10 gr. toz şeker ve vanilya yağa atılır. Karıştırılarak kahverengi olması sağlanır.İçinin hazırlanması: Elmalar soyulur ve iri rendelenir. Limon kabuğu ince rendelenir ve 100 gr. toz şeker yatırılır. 15 dakika bekletilir. Aroması şekere geçince elmalara ilave edilir. Hazırlanan hamurun dörtte birine galeta unu serpilir. Sonra elmalar döşenir. Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürülür ve elma kaplı olanın üstüne kumaş kaldırılarak üstü kaplanıp öte taraftan hamur bitiştirilir. Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serilip strudeli üzerine yerleştirilip üzerine erimiş tereyağı sürülür. 200 c fırında bir saat kadar tutulur. Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürülür.Fırından çıkarıldıktan sonra soğutmaya bırakılır ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekilir.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.