- 500 gr. Süt
- 1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
- 175 gr. rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri
- 2 yumurta
- 25 gr. Margarine
- 1 çimdik Hindis tan cevizi
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbı yağlanır. Süt derince bir tencerede kaynatılır. Sonra irmik karıştırılarak süte katılır, koyulaşıncaya Kadar pişirilir. Tencere ateşten indirilir ve içine tuz, biber, hindistancevizi ve rendelenmiş peynirin yarısı yumurtaya katılarak iyice karıştırılır. Karışım yağlamış olan kalıba serilir ve iyice soğuması için sabaha Kadar bekletilir.Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnocchi 3 cm.'lik kareler halinde kesilir. Kesilmiş dilimler ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirilir. Geri kalan rendelenmiş peynir üzerine serpiştirilir ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyulur. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartılır ve sıcak servis yapılır.