Usta Lezzet Yemek Tarifleri

Ucuz, pratik ev yemekleri rehberi ve Usta Aşçıları kıskandıran tarifler...

KÖRİLİ TAVUK


Malzemeler:
  • Yemek kaşığı margarin 
  • 2 yemek kaşığı kişniş 
  • 4 adet tavukgöğsü 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon 
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı köri 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 3 diş sarımsak 
  • 2 adet defne 
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 
  • Yarım su bardağı yoğurt 
  • 2 adet kuru soğan (piyaz doğranmış) 
  • 2 çay kaşığı zencefil

Hazırlanışı:
Tavukgöğüslerini küp küp doğrayınız.  Doğranmış tavukları derin bir kâsenin içine koyup, üzerine 1 adet rendelenmiş kuru soğanı koyunuz. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı Sana’yı kızdırıp, köriyi kızartınız. Körinin kokusu çıkınca içine kimyon, kişniş, tane karabiber, tarçın, zencefil ve defneyaprağını koyup, baharatların kokusu çıkınca ateşten alıp, soğan-tavuk karışımına ilave edip iyice karıştırınız. Soslu tavukları ağzı kapalı bir kapta, bir gece buzdolabında bekletiniz. Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana’yı kızdırıp, piyazlık doğradığınız 2 adet kuru soğanı ekleyip, sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.  Soğanlar renk alınca içine soslu tavukları koyup, kavurunuz. Tavuklar iyice kızarınca, üzerine yoğurdu ilave edip karıştırınız. Kısık ateşte bir taşım pişiriniz. Fazla kaynatırsanız yoğurt kesilebilir. Körili tavuğu servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediniz.

 
Usta Lezzet Yemek Tarifleri ticari amaç gütmeyen, sadece damak zevkine hizmet eden, paylaşımcı bir platformdur. Sitede bulunan tüm yemek tarifleri özenle seçilerek derlenmiştir.